Over mij

Over mij

Al van jongs af aan heb ik een brede interesse in alles wat wetenschap is. Met mijn ouders hield ik regelmatig discussies over allerlei pittige onderwerpen als klimaatverandering en overbevolking.

Later wilde ik iets doen in de sterrenkunde, biologie, gezondheid of scheikunde. Het werd uiteindelijk een combinatie van die laatste drie; ik studeerde bio-farmaceutische wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Ik merkte al snel tijdens mijn studie dat hele dagen in het lab staan mij niet aanstond. Daardoor begon ik in 2010 met de specialisatie wetenschapscommunicatie, iets waarin ik ook mijn brede interesse in de wetenschap kwijt kon.

Onderdeel van de afstudeerrichting was een communicatiestage van vijf maanden. Ik ging aan de slag bij het populairwetenschappelijk tijdschrift KIJK. Met succes schreef ik in 2011 vele nieuwsberichten en een aantal rubrieken en artikelen. Een van die artikelen – over het ontstaan van leven, waar ik altijd al door gefascineerd was – verscheen zelfs als coverartikel van KIJK 13 van dat jaar.

Na mijn afstuderen ben ik sinds september 2011 als freelance wetenschapsjournalist werkzaam. Inmiddels schrijf ik over uiteenlopende onderwerpen voor populairwetenschappelijke tijdschriften, zoals KIJK, en wat meer vakgerichte tijdschriften, zoals Chemisch2Weekblad en Medicines. Af en toe schrijf ik ook nog nieuwsberichten voor de website en het blad van KIJK. Hier vind je een overzicht van de door mij geschreven artikelen.

Een aantal van mijn gepubliceerde artikelen zijn hier te lezen.